Η Σίφνος είναι γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση και προσφέρει πολλά νόστιμα τοπικά πιάτα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι:
- Ρεβυθάδα:Ένα παραδοσιακό πιάτο με ρεβύθια μαγειρεμένα σε πήλινο σκεύος σε ξυλόφουρνο για περίπου 10 ώρες. Συχνά περιλαμβάνει κρεμμύδια, ελαιόλαδο και φύλλα δάφνης, δημιουργώντας ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.
- Μαστέλο (Πασχαλινό κατσικάκι ή αρνί): Πρόκειται για ένα αργόψημένο πιάτο με αρνί ή κατσικάκι, που ψήνεται σε σφραγισμένο πήλινο σκεύος, με κόκκινο κρασί και γλυκάνισο, σε ξυλόφουρνο. Το αποτέλεσμα είναι τρυφερό, ζουμερό κρέας με πλούσια γεύση.
- Καπαροσαλάτα: Ονομάζεται σαλάτα αλλά είναι περισσότερο σαν ντιπ. Η καπαροσαλάτα φτιάχνεται από μπουμπούκια κάπαρης που μαζεύεται από τα άφθονα φυτά κάπαρης που φυτρώνουν άγρια σε όλη τη Σίφνο. Εκτός της κάπαρης περιέχει καραμελωμένα κρεμμύδια και μυρωδικά και συχνά σερβίρεται με ψωμί.
- Ρεβιθοκεφτέδες: Παρασκευάζονται από ρεβίθια, βραστές πατάτες, κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά (συνήθως μαντζουράνα, μαϊντανό, άνηθο και μερικές φορές φρέσκο δυόσμο)